Om massage

Hippokrates, läkekonstens fader, skrev på 500-talet f.kr att ”Läkaren måste kunna många ting, men i första hand massage… för massage kan strama upp en led som är för slapp och lösa upp en led som är för stel”.

Massage har använts i flera tusentals år. Beröringen ökar vårt välbefinnande och kan förbättra vår kropps prestationsförmåga.

På Stockselius Praktik jobbar vi med Svensk klassisk massage. Vi använder oss av ytliga strykningar, tryck och töjningar. Att få upp värme och en god cirkulation i muskeln samt kroppen. När cirkulationen kommer igång får kroppen större utbyte av syre och näring via kappilärerna till vävnaden i muskeln och det är då uppbyggnad, återhämtning eller rehabilitering sker. Det är därför Massage är bra för alla, från barn till elitidrottare!

Vi består av ca 50% muskler och det är därför det är så viktigt att ta hand om dom. Utan dina muskler tar du dig inte fram i livet!


Värk eller smärta. Värk är något som kommer smygande under dagen, uppkommer ett par gånger i månaden eller någon gång i veckan, men sedan försvinner under sömn. Detta är som en gul varningslampa i ett fordon, du kan då fortsätta köra men det är bra att kolla upp det så fort som möjligt. Smärta är något som känns dag efter dag, i vila och sömn. När smärtan börja störa din sömn då lyser den röda varningslampan och då bör du stanna omedelbart och beställa tid till en verkstad!


En rolig tankeställare är att om du ser dina muskler som en kostym som är för liten till kroppen. Kostymen känns stel, stram och är jobbig att använda samt att ibland när den tänjs ut så knäpper det i sömmarna.  Om kostymen fortsätter att användas så är sannolikheten stor att sömmarna tillslut spricker och kostymen går sönder. OM vi fortsätter att leva i samma känsla som kostymen med stela och obalanserade muskler så är det inte frågan om utan när vi får problem med diskar, leder, skelett, meniskar etc. Musklerna skapar även ett högre tryck på vener/artärer och nerver som även dom på sikt kan ge problem ut i övrig kropp som karpaltunnersyndrom eller domningar ut i armar/händer. Kom ihåg att det aldrig är försent att börja ta hand om din kropp!


Några av Massagens fördelar:

* Mindre spänningar, som kan skapa tex huvudvärk.
* Bättre kroppskännedom, vilket gör att du känner om något är fel och då kan du på ett tidigt stadium göra det bättre.
* Ökat välbefinnande.
* Bra kortsiktiga resultat men ännu bättre långsiktigt.
* Förbättrar syre och näringsupptag i muskler.
* Släpper trycket på skelett och leder.


Boka massage här